вторник, 22 септември 2009 г.

Грим на скорост

Грим за няколко минути – това е решението за всяка работеща жена. Сутрешният грим трябва да става на скорост, без да загубва от своята прецизност. Как да го постигнем?

Ако обичате да си поспивате сутрин, със сигурност не ви остава време за гримиране. Дори да сте от жените, които скачат от леглото още при първия звън на будилника, едва ли ви е приятно да губите време пред огледалото.

Каквато и да е причината, неоспоримо е, че сутрешният грим трябва да става на скорост. Затова си пригответе предварително всички необходими инструменти - основа за грим, фон дьо тен и/или пудра, сенки за очи, молив за очи, спирала за мигли, руж, контурен молив за устни и червило, действайте бързо, но прецизно и сигурно.

Важно! Гримът винаги трябва да е в хармония с облеклото. Преди да се гримирате, първо решете какво ще обличате. Зеленото има нужда от топли цветове като праскова, слънчево жълто и мед. Сивото позволява всичко – класическото червено червило, както и пастелен грим.

При бялото основата на грима не трябва да е много тъмна. Подходящ е светлият фон дьо тен, който съответства на вашия тен. Не слагайте прекалено ярък грим на очите - мекото сиво, кафявото и пастелното синьо изглеждат най-добре.

Червеното ограничава. Червилото и ружът трябва да са съчетани с него. Очите се гримират много дискретно. Черното е неутрално и понася много – например светъл фон дьо тен със силно червени устни или студени цветове.

А сега да пристъпим към поставянето на скоростен грим в бързи стъпки:

Грим стъпка 1
Почистете основно лицето си и нанесете дневен крем, съобразен с типа на вашата кожа.

Грим стъпка 2
Намажете устните си с балсам.

Грим стъпка 3
Ако имате време, останете за малко пред отворен прозорец. Така ще се разсъните и ще прогоните съня от очите си.

Грим стъпка 4
Нанесете основа за грим. Започнете от средата на лицето и размажете навън. Трябва да стигнете чак до корените на косата, като не забравяте и шията.

Грим стъпка 5
Нанесете равномерен слой фон дьо тен като започнете от средата на лицето. Размазвайте равномерно навън. Накрая разтрийте преходите към корените на косата и шията. Ако по лицето ви се виждат зачервявания и пъпчици, заличете ги с коректор. За матиране на склонна към омазняване кожа, напудрете цялото лице като използвате четка за пудра или пухче.

Грим стъпка 6
Изтеглете очната линия с черен или цветен молив. Ако нямате опит, може да се откажете от тази процедура. Тя отнема време и може да бъде заменена с красиви сенки и спирала за мигли.

Грим стъпка 7
Поставете сенки за очи и ги размажете равномерно или в съответствие с формата на очите. Препоръчвам ви да изберете дискретен пастелен тон. Ако не сте използвали молив, може да сложите малко по-тъмен цвят в края на очите или да нанесете по-плътен слой от избрания цвят сенки, а после да ги размажете към веждите.

Грим стъпка 8
Идва ред на спиралата за мигли. Внимавайте да не слепите фините косъмчета. Когато свършите, сведете миглите за няколко секунди, за да изсъхнат.

Грим стъпка 9
Нанесете руж с голяма четка, като внимателно го размажете от бузите към слепоочията. Потупвайте кожата с четката, за да прикриете преходите.

Грим стъпка 10
Сложете дискретно червило на устните. Ако устните ви са с неправилна форма, преди това ги очертайте с молив.

С този грим може спокойно да се появите на работното си място. Ако сте навън по цял ден, носете в чантата си червило и пудра. Когато кожата ви заблести или червилото се е изтрило, може да реагирате своевременно.


Източник: rozali.com


Идеалната прическа

Коя прическа е идеална за теб? Тази, която не изисква много грижи? Тази, която стриктно следва модните тенденции? Не. Идеалната прическа преди всичко е съобразена с формата на лицето и цялостното излъчване.

Във връзката прическа - визия хармонията превъзхожда контраста. Спортно маце със сложен кок или елегантна дама с дръзко разрошени коси – крайности, които са по-скоро отблъскващи, отколкото екстравагантни. Но докато тук проблемът се решава лесно (с преобличане или с бърза смяна на фризурата), подстрижката е далеч по-дълготрайна. Затова е изключително важно да се съобразите с формата на лицето си преди да прибегнете до ножиците. А основното правило гласи: Ръбестите и издадени черти на лицето трябва да се прикриват, а не да се подчертават!

Кръгло лице – къса коса
При този тип лице разстоянията от едното до другото ухо и от челото до брадичката са почти равни.

Чертите са меки, не личат остри ръбове. Късите и обемни прически са най-подходящи, защото стесняват лицето и оптически намаляват бузите.

Добри варианти са правата коса до брадичката с бретон и пуснати кичури към лицето, както и къдравата, подстригана на черта, без бретон. Ако държите на дългата коса, отново имате две възможности – страничен път или асиметричен бретон.

Овално лице – повече обем
Дълго и тясно лице, без ръбове и изпъкнали кости. Тук обемът е важен. Жените с естествено къдрави коси са истински щастливки.

Малко гел на връхчетата и шнола в горната част на главата, и прическата е завършена.

Правата коса до брадичката стои най-добре оформена на страничен път, с краища, подвити навън. А дългата права коса изглежда перфектно, „зализана“ назад.

Четириъгълно лице – асиметрична прическа
Лице, при което брадичката и челюстта са с ясно очертани ръбове.

В този случай заложете на асиметрична прическа с мека форма, която да компенсира твърдостта на чертите ви. Косата на едри вълни стои чудесно.

Бретонът може да е много дълъг и гъст, а ушите трябва да са открити. Вързаната на висока опашка коса, също е добър вариант.

Триъгълно лице – без бретон
Този тип лице се отличава с тясна брадичка и широко чело. Отиват му доста прически, при това лесно изпълними. За да приравните оптически тясната брадичка с широкото чело, подстрижете се на линия до брадичката, пригладете косата назад и я закрепете с шноли зад ушите.

Оставете върховете да стърчат, навити с малко гел. Триъгълното лице изглежда най-добре без бретон. Страничният път стои много добре, както и коса на вълни, която се стеснява към тила.

Не забравяйте, че прическата е израз на вашата индивидуалност. Защо да не е идеална?


Източник: rozali.com


Дигитални бохеми

Алтернативната култура на „Digital Bohemians” се радва на все по-голяма популярност в сравнение с обичайния за средната класа стил. Начинът им на живот предизвиква нови измерения в света на модата и стайлинга на прическите.
Със своя освободен начин на живот те демонстрират един вид културна реакция срещу пренаситеността на пазара със стоки и неговата нестабилност по отношение на работната заетост.

Границата между живота и ежедневната работа се крие в „изчезването”. Те не зачитат и дори презират времето между 9-17 часа. И вместо това те намират своето вдъхновение като работят индивидуално и свободни от общоприетите условности. „Дигиталните бохеми” разширяват своите бизнес хоризонти, използвайки Интернет и всички нови технологии, свързани с него.

Работното им място е кварталното кафене зад ъгъла, подобно на истинските бохеми от миналия век, които с бележник и молив в ръка също са превръщали кафенетата на големия град в свое работно място.

Новият начин на живот на “Дигиталните бохеми” е извор на вдъхновение за много хора на изкуството и модата. Той предизвиква нови измерения на креативността в света на модата и стайлинга на прическите.

За артистичния екипа на La Biosthetique “Дигиталните бохеми” представляват авангардна смесица от многообразие и множество стилистични елементи - стиловете прически съдържат, както елементи на мъжественост, така и моменти от стила на модерния денди-джентълмен стил и неповторима графичност.

Черпят вдъхновението си от линейния дизайн на 20-те години – ерата на неповторимия стил Арт деко. В контраст се представят и вълнистите прически, както и техники за специално подстригване.

Има също така и стилове прически, които умишлено са представяни като „не-перфектни”, като се използват несъответстващи по между си техники на подстригване. По този начин те дават глътка свеж въздух в развитието на модерния външен вид и се отразяват на разделението между бохемите и социалния конформизъм.

За тази колекция, фото сесията има създадена нарочно изкуствена атмосфера, за да пресъздаде дигиталната компютъризираща се ера на съвременния свят. За контраста допринасят и стиловете, които излъчват топлина и носталгията по „бохемите” и представляват едно своеобразно завръщане към това време.

По отношение на цветовете, боядисването в тъмно доминира, като се използват геометрични форми. И въпреки че използваните техники са отлично организирани, боядисването се стреми да пресъздаде един небрежен и различен ефект. Топлината в цветовете при русата гама преобладава. Играта със златните отблясъци, бежовото и медните цветове също и кафявото са от изключително значение през тази есен.

Това е вдъхновение за творците, които повлияни от модата на 20-те години при създаване на новите прически, използват еднообразни цветове, но с много блясък.


Източник: rozali.com


понеделник, 21 септември 2009 г.

Красиви крака за всяка жена

Красивите крака са дълги и стройни – това е наложеното схващане, което комплексира дамите с не толкова дълги и стройни крака. Всъщност красиви крака може да има всяка жена – с движение, правилно хранене и козметични грижи.

красиви крака за всяка женаУдобни обувки за красиви крака
Неудобните обувки са най-голямото зло за краката. Причиняват болезнени червени петна, дебели мазоли и мъртва кожа, дори кокоши тръни. Носете високи токчета при специални случаи, защото ако „живеете“ в тях, ще повредите краката си и ще имате проблеми със стойката.

Освен това те може да скъсят мускулите на глезените, които ще започнат да изглеждат подути. Носенето на тесни обувки също може да доведе до подуване и изкривяване на големите пръсти и възпаляване на чувствителните стави.

За да избегнете увреждания с времето, носете защитни подложки или ортопедични стелки. Ако имате дебели глезени, избягвайте ниските, тънки токчета и се придържайте към обувки с танк подметка – в тях те ще изглеждат по-тънки и по-женствени.

Повече движение за красиви крака
За тонизиране на краката ходете пеша при всяка възможност. Полезно е всяко движение, което активира „помпата“ на вените и мускулите в прасците. Кръвният поток се засилва и се изтласква от краката към сърцето.

А ходенето на босо по чакъл има ефект на истински масаж на рефлексните зони. Подобно действие имат чехлите с бодлички.

Карането на колело укрепва мускулите и се бори с мазните възглавнички по бедрата. Ако краката ви имат излишно тегло, ще ги преобразите само като смъкнете някой и друг килограм от тях с нискомаслена и нискокалорична храна.

Изпъвайте краката си и упражнявайте мускулите си, като правите големи кръгове по часовниковата стрелка и обратно – повторете това упражнение 4-5 пъти във всяка посока. Разбира се, няма да минете и без комплекс упражнения за секси крака.

Козметични грижи за красиви крака

* Мъртвата кожа по ходилата е доста неприятна гледка, но лесно може да се отстрани. Краката се накисват за 10 минути в хладка вода. След това вроговената кожа омеква и се остъргва внимателно. При много натрупана мъртва кожа и мазоли се използват ексфолиращи продукти и специални четки. Накрая ходилата се намазват със специален крем за крака, за да бъде кожата гладка и мека.

* Правете редовно отпускащ масаж на краката. Може да си купите професионални продукти за крака, да използвате любимия си крем за тяло или да опитате ароматерапия с етерични масла, разредени с основно масло.

* За освежаване на краката капнете 10 капки ментово или лимоново етерично масло в 1 л студена вода. Напоявате чифт 3/4 чорапи във водата, обувате ги и лягате с повдигнати нависоко крака.

* Като анти-стрес терапия, с палеца на ръката натискате леко точката в средата на ходилото.

* Намазването на краката с козметично масло ще ги накара да блестят прелъстително. Те ще изглеждат още по-привлекателни, ако имате тен. Дори зехтин, слънчогледово или бадемово масло ще свършат работа.

Педикюр – финални щрихи за красиви крака
Освен двигателната и козметичната програма за добра форма на краката, важна роля играе и педикюрът:

1. Ноктите на краката се изрязват с клещи-нокторезачка. По-тънките – със стабилна ножичка. Ноктите се режат плитко и под права линия.
2. Ръбовете се изпилват с пиличка под права линия, а ъглите леко се заоблят.
3. Кожичките на ноктите на краката се вроговяват по-бързо, отколкото тези на ръцете. Затова се намазват с разтвор за отстраняване на кожички, след което се избутват назад. Размекналите се остатъци се изтъркват с четка.
4. Грапавините или загрубелите места по ноктите се заглаждат със специална пила за полиране на нокти. После са готови за лакиране.
5. Лакирането става по-лесно с разделител за педикюр. Така прясно лакираните нокти няма да се размажат.

Бонус! Красиви крака с подходящ чорапогащник
Бъдете изобретателни с чорапогащниците. Черните, непрозрачни материи правят краката стройни и отиват почти на всичко. Избирайте чорапогащници с вертикални нишки – те удължават и изтъняват краката. Мрежестите също може да стоят фантастично, но се придържайте към по-красивите ситни мрежи в тъмни цветове. Избягвайте червените и белите чорапогащници, които правят краката да изглеждат по-пухкави.


Източник: rozali.com

Как да върнем свежестта на кожата си?

Кожата е органът, който е изложен на всички външни влияния. Затова е изключително важно да се грижим за нея постоянно, системно и най-вече сезонно.
А есента е стратегически важен период. Лятото вече е оставило своите следи – бръчки, възпаления и дехидратация. Съвсем скоро зимата ще я направи още по-уязвима.

Как да върнем свежестта на кожата си?


С помощта на съвременната естетична дерматология всякакви проблеми на кожата на лицето могат да се решат бързо и ефективно. Кожата става идеална благодарение на новата технология ELOS-подмладяване. ELOS превъзхожда всички известни методики: фотоподмладяване, лазертерапия и др. С ELOS не се налага да губите време и средства за продължителни терапии.

Технологията ELOS-подмладяване притежава широк периметър от възможности за неоперативен лифтинг на кожата, а също и за премахване белезите на стареене, пигментни петна, повърхностни разширени капиляри.

Как работи ELOS?
ELOS е първата и единствена патентована технология за естетическа медицина, съединяваща 2 енергии: биполярна радиочестота и оптическа светлинна енергия. Процедурите с ELOS са безопасни и ефективни при всички типове кожа.

Технологията ELOS е предназначена за стимулация на синтеза на структурните белтъци (колаген и еластин) в съединителната тъкан, а също и за премахване на пигментни и съдови увреждания.

Възможностите на ELOS се прилагат успешно в дерматологичното отделение на Хил клиник, което е оборудвано с лазери от най-висок клас за подмладяване на кожата, епилация, редукция на целулит и стрии.

За кого е подходящо ELOS-подмладяване?

* За тези, които са използвали различни варианти без да достигнат желания ефект. ELOS -подмладяване води до видими резултати още след първата процедура – без болка и без странични ефекти.

* За тези, които не разполагат с много свободно време. Процедурата продължава максимум 30 мин. Необходими са 5-6 процедури през ок. 1 месец. Голямо предимство е пълното отсъствие на раздразнения на кожата. След процедурата можете да отидете на делова среща или приятелско събиране.

* За тези, които се страхуват от болката. Не е тайна, че много козметични процедури са прекалено болезнени. С ELOS-подмладяване можете да забравите лозунга: „Красотата иска жертви!” За да се избавите от ръбци, белези от акне, разширени капиляри, пигментни петна, всичко, което ви пречи да се чувствате красиви, не се налага да жертвате нищо. Само първата процедура може до предизвика известен дискомфорт от типа на леко пощипване. Страхувате ли се от ухапването на комар? Това е максималното, което ще изпитате по време на процедурата. Макар че много от пациентите на Хил клиник отбелязват, че не са усетили нищо, освен приятното чувство, че кожата се обновява и разкрасява.


Източник: rozali.com

Почистване на кожата

Кожата се нуждае от дълбоко почистване след агресивните външни фактори, които се стоварват върху нея през лятото. Мазнините и мъртвите кожни клетки не се отделят от само себе си, а трябва да се премахват с редовно почистване на кожата.
Образуването на нови клетки е по-интензивно през нощта, отколкото през деня. Затова трябва да свикнете да почиствате лицето си и сутрин, макар че тогава все още не е замърсено. Ако имате мазна и проблемна кожа, това е най-важното правило, което трябва да спазвате. Но всеки тип кожа изисква редовно и грижливо почистване.

Основни правила за почистване на кожата на лицето

* Използвайте колкото се може по-топла вода. Порите се отварят и освобождават излишната мазнина.

* В края на почистването лицето се изплаква обилно със студена вода. Остатъците от почистващото средство трябва да се отстранят напълно. Студът свива порите и забавя поемането на мръсните частици.

* Всяко почистване трябва да завършва с “попиване” с лосион за лице. Така ще сте сигурни, остатъците от почистващо средство са отстранени напълно. С лосиона се премахват и евентуални варовикови остатъци от водата. .Дълбоко почистване на кожата на лицето
почистване на кожатаЗа начало използвайте подходящ лек лосион за премахване на грима от очите (от тежки кремове очите може да подпухнат).

Правете го с леки движения към вътрешната част на окото, за да избегнете разтегляне на кожата.

След това отстранете останалия грим с добро почистващо средство – започнете от основата на шията и продължете нагоре и навън с плавни и нежни движения.

Ексфолирайте кожата, за да премахнете мъртвите клетки, от които изглежда матова.

Използвайте готов ексфолиант за лице или си направете сами от шепа овесени ядки и крем за лице.

Разтрийте леко и нанесете върху кожата. Напълнете купа с топла вода и добавете няколко капки етерично масло по избор.

Увийте главата си с хавлиена кърпа и вдишвайте 5 минути.

Нанесете готова подхранваща маска за лице или си направете сами от смачкано авокадо. Измийте маската с хладка вода и подсушете кожата с кърпа за лице.

Завършете почистващата процедура с нанасяне на крема за лице, който използвате.

Пилинг за дълбоко почистване на кожата на лицето
Пилинг продуктите остъргват мъртвите рогови клетки на кожата и тя става гладка и нежна. Пилингите се нанасят върху вече почистена кожа. Вечер е най-добре да се прави пилинг на лицето, защото кожата може да регенерира.

Пилинг може да си правите обаче само 1-2 пъти седмично, иначе кожата ви ще започне да произвежда още повече мазнина.

Предлагам ви 3 пилинг продукта, които може да си приготвите в домашни условия:

Пилинг с бадеми
Смесете 2 супени лъжици ситно смлени бадеми с 1 жълтък и 125 мл топла вода. Масажирайте кожата си с тази каша и оставете да действа около 20-25 минути. След това изплакнете с топла вода. Този пилинг активира кръвооросяването.

Пилинг с пшеничени трици
Забъркайте на каша 2 супени лъжици пшеничени трици със 125 мл вода. Нанесете кашата върху лицето, като леко масажирате с кръгови движения. След 5 минути измийте лицето си обилно с топла вода. Това е избистрящ и лечебен пилинг.

Пилинг с мая
Размийте в шепата си малко бирена мая с топла вода, докато стане на каша. Нанесете я върху лицето с кръгови движения. Масажирайте леко няколко минути. Пилингът отстранява мъртвите вроговени клетки, разкрива чиста и гладка кожа.


Източник: rozali.com

неделя, 20 септември 2009 г.

Лодки със сьомга

300 гр пушена сьомга, нарязана на кубчета
1 голям портокал
1 голям домат (на кубчета)
2 листа зелен лук, нарязани на ситно
2 лъжици фино нарязан пресен босилек
1 лъжица зехтин
½ лъжица прясно смлян черен пипер
¼ лъжица сол
8 краставици, обелени нарязани на половинки и издълбани от семената
1 ¼ чаша бита сметана
4 тънки пърленки


Начин на приготвяне:

Изцедете портокала в купа. Добавете сьомгата, домата, лука, босилека, зехтина, пипера и солта. Разпределете по равно в издълбаните краставички. Завършете с връхче от сметана. Сервирайте с хлебчетата.


Източник: kozmetikata.com

Домашна козметика за борба с пърхота

Пърхотът е често срещан проблем, за който козметиката предлага добри решения. За почитателите на домашната грижа за кожата и косата предлагаме следните варианти за борба с пърхота с помощта на природни продукти:

Лимонът е истински добър боец

Лимоновата кора и сокът съдържат вещества, които умело воюват в името на здравата коса и намаляват появата на пърхот.

Смесете сока от един лимон с кокосово или сандалово олио – 3 части лимонов сок срещу една част олио е добра комбинация. Втрийте в скалпа, сложете найлонова шапка и оставете да действа през нощта. На сутринта измийте с шампоан.

Можете да използвате настъргана лимонова кора като я втриете в засегнати зони на скалпа. Това е алтернативен вариант на маската с лимонов сок и олио, но тук трябва да внимавате да не нараните скалпа си.

Можете да направите маска за коса с помощта на лимонов сок и извара – 2 с.л. извара и 3-5 капки лимонов сок. Бърка се, докато се получи паста. Нанася се върху скалпа за 20 минути и се измива с шампоан. Тази маска помага за отстраняване на пърхота и прави косата копринено мека и лъскава.

Оцетът като алтернатива

Оцетът е добро средство за коригиране нивото на pH, отстраняване остатъците от шампоана и помага за отстраняването на пърхота. Сложете 2 с.л. ябълков оцет в 3 чаши дестилирана вода. Нанесете върху цялата коса и скалпа. Оставете да действа през нощта и на сутринта измийте с шампоан. Тази маска заздравява косата и я прави лъскава и мека.


Източник: kozmetikata.com

Защо парфюмите имат пол?

Свикнали сме да разделяме парфюмите в две основни групи – За Нея и За Него. Обикновено ни е необходима само част от секундата, за да определим един аромат като мъжки или дамски.

Изборът на аромат се определя от нотките, които подчертават нашата индивидуалност – женственост, мъжественост, сексапил, очарование, обаяние... Както, ние жените, използваме косата и облеклото си като оръжие за съблазняване, така избираме и парфюм. При мъжете ситуацията е аналогична – любимият аромат отговаря на характера.

Парфюмът трябва да ни допълва, но и да създава фон, върху който да изпъкват нашите красиви страни.

Има ароматни нотки, които категорично разделяме като дамски и мъжки. Например – сладките плодове и цветята са приоритет на дамите, а строго мъжките аромати са кожа, папрат и тютюн.

Днес обаче, след вълната на еманципация, след промените в отношенията между половете и разбиранията се появиха унисекс аромати. Те са предпочитани предимно от влюбени двойки и като състав са свежи и неутрални, а освен това ароматите се променят според кожата върху, която са използвани.

Митът за андрогините десетилетия наред провокира модата и събужда любопитство у всеки експериментатор.

Парфюмеристите промениха стила на ароматите и откриха като формула златната среда. Демоде са твърде силните и строго крайните дамски или мъжки нотки. Днес в чудодейните съставки на парфюмите За Нея се срещат мъжки аромати и обратно. Все пак лек нюанс на папрат в нейния парфюм или на плод в неговия добавя екзотична и пикантна нотка. Леко вълнение и намек за свободомислие и любов към приключенията.

Истината остава само една , обаче – парфюмът допълва визията, той е неразривна част от впечатлението, което оставяме у околните. Той хармонира на нашия характер и дооформя образа ни пред останалите.

Парфюмите имат пол тогава, когато една жена иска да излъчва женственост, обаяние, нежност, грациозност, изящество...
Парфюмът има пол и тогава, когато мъжът иска да изглежда уверен, свободен, секси и положителен в очите на обкръжението си...


Източник: kozmetikata.com

сряда, 16 септември 2009 г.

Аргументите, пред които жените са безсилни

В схватка с мъжете, жените често са склонни да допускат грешки, които в последствие ги карат да се чувстват наранени. Става дума за несъгласията в ежедневието, които се пораждат неминуемо между мъжа и жената.

Понякога такива спорове, често са лишени от простата логика, необходима за достигане на решение. Много често жените влагат чувства дори в незначителни спорове и доводите им са преди всичко емоционални. Мъжът, от своя страна, в тази ситуация започва да се чувства предаден.

Докато дискусията върви по пътеките на логиката и се основава върху конкретни факти, мъжът се чувства в свои води и всеки разумен довод за него е гол в противниковата врата. Всеки мъж, попаднал в тази ситуация по всякакъв начин се опитва да не допуска чувства в спора, защото той ги приема като проява на слабост.

Мъжът вижда дискусията като разговор с логически доводи, които веднъж подхвърлени, следва да бъдат доказани. "Тя дава доказателство, след това – е мой ред за това. И нека по-добрият победи!" Това е тезата на мъжа.

Но той не знае, че нейното най-силно желание е просто да бъде чута и тя чувства, че той не я разбира и още по-лошо – дори не опитва да я разбере.

От друга страна, когато жената вкара чувствата в играта, мъжът ги разбира като директно обвинение и реагира с гняв. Той си казва: "Тя ме пита за моето мнение и когато аз й го споделя, тя го използва срещу мен, за да ме нарани."

Резултатът е – той се чувства безсилен, а тя – наранена.

Тогава мъжът се връща към своите безопасни правила на аргументите, а в разговор, в който жената е вложила много емоции, тя губи своите доводи. Това е истинска хватка, истински ключ и... шах. Мъжът е наказал жената, заради това, че го принуди да се чувства безсилен.

Това е съвсем обикновен сценарий на съвсем обикновен спор между мъжът и жената.

Ако вие сте жена, готова да участва в дебати и дискусии, бъдете такава до края, в противен случай усложнявате и удължавате нещата. Ако искате да бъдете разбрана, участвайте като равностоен противник в спора. Вместо да оставяте чувствата си да се изливат, просто ги споделете с него. Обяснете му как се чувствате.

Това, че сте се показала уязвима и чувствителна не ви прави слаб играч, напротив – вие сте заявили, че сте играч с характер и правила. Мъжът срещу вас ще разбере това. Ако не успеете да се справите, той ще избягва всички дискусии занапред, страхувайки се да не попадне в омагьосания кръг на вашите емоции. А трябва да се съгласите, тези спорове завършват по-скоро с плач, отколкото с готово решение.

Ако държите той да се съобразява с чувствата ви, когато става дума за ежедневен спор, той ви приема като неконкурентноспособна.

Не е важно да се наложите (особено с плач), важно е да успеете да водите разговор, заедно.



Източник: kozmetikata.com

Домашна козметика за борба с пърхота

Пърхотът е често срещан проблем, за който козметиката предлага добри решения. За почитателите на домашната грижа за кожата и косата предлагаме следните варианти за борба с пърхота с помощта на природни продукти:

Лимонът е истински добър боец

Лимоновата кора и сокът съдържат вещества, които умело воюват в името на здравата коса и намаляват появата на пърхот.

Смесете сока от един лимон с кокосово или сандалово олио – 3 части лимонов сок срещу една част олио е добра комбинация. Втрийте в скалпа, сложете найлонова шапка и оставете да действа през нощта. На сутринта измийте с шампоан.

Можете да използвате настъргана лимонова кора като я втриете в засегнати зони на скалпа. Това е алтернативен вариант на маската с лимонов сок и олио, но тук трябва да внимавате да не нараните скалпа си.

Можете да направите маска за коса с помощта на лимонов сок и извара – 2 с.л. извара и 3-5 капки лимонов сок. Бърка се, докато се получи паста. Нанася се върху скалпа за 20 минути и се измива с шампоан. Тази маска помага за отстраняване на пърхота и прави косата копринено мека и лъскава.

Оцетът като алтернатива

Оцетът е добро средство за коригиране нивото на pH, отстраняване остатъците от шампоана и помага за отстраняването на пърхота. Сложете 2 с.л. ябълков оцет в 3 чаши дестилирана вода. Нанесете върху цялата коса и скалпа. Оставете да действа през нощта и на сутринта измийте с шампоан. Тази маска заздравява косата и я прави лъскава и мека.


Източник: kozmetikata.com

вторник, 15 септември 2009 г.

По-здравословно хранене за цялото семейство

Всички знаем колко е важно правилното хранене, но да промениш драстично менюто на цялото семейство, със сигурност ще предизвика по-скоро негативна реакция. Постепенно, обаче можеш да наложиш някои здравословни правила:

Обръщай внимание на захарта

Повечето хора обичат захар. Тя дава ударна доза енергия, но за кратко и без никакви полезни свойства. Освен това е трудно да следиш колко захар консумира всеки член от семейството поотделно, тъй като обикновено се ползва захарница. Затова имайте предвид, че 1 чаена лъжица съдържа 4 грама захар. Обръщайте внимание колко лъжички слага вашето семейство в чая и какаото.

Лишете закуската от захар

Ако децата не ядат захар на закуска, това ще намали и апетита им за сладко през целия ден. Слагайте плодове в зърнените закуски или канела, за по-наситен вкус. Когато едно ястие се нуждае от вкус, съвсем не значи, че това трябва да е сладко.

Въведете нови храни

Разнообразието в менюто е желателно, тъй като децата понякога са стереотипни и могат дълго време да ядат едно и също, само защото им е любимо. От вас зависи да им предоставите разнообразие. Ако замените любимата закуска на детето си, то вероятно ще бъде разочаровано в началото, но естественото детско любопитство ще го накара да опита новото. Можете да измислите и игра - "игра на изненадите" - и така да презентирате нови храни на децата си.

Хранете се по едно и също време

Изисквайте от семейството си да сяда около масата в точни часове през деня. Този навик е много полезен за храносмилането, а и така се намалява количеството на изядените чипсове и вафли, тъй като организма свиква да изпитва глад по едно и също време.

Направете си седмично меню

Ако знаете какво ще яде вашето семейство няколко дни напред, ще можете да купувате необходимите продукти предварително и няма да ви се налага да заменяте едно ястие с друго, набързо приготвено, само защото ви липсват продукти.


Източник: kozmetikata.com


понеделник, 14 септември 2009 г.

Тънка коса или красива грива?

Тънката коса е често срещан проблем, предизвикван и причиняван от различни причини – генетична обусловеност, агресивни диети, хормонални проблеми или стрес. Има вариант да направите косата си да изглежда обемна с помощта на удължители (екстеншъни), но истината е, че няма по-красива от естествената коса, така че – погрижете се за гривата си, за да се радвате на красивия й вид.

Естествено решение

Има естествени за тялото начини, с чиято помощ да стимулирате растежа на косата и да заздравите структурата й:
- меню, богато на протеини
- спорт
- масаж на скалпа
И трите варианта стимулират кръвообращението като по-този начин се доставят необходимите на косата съставки до нейните фоликули.

Има някои природни продукти, известни с благотворния си ефект, върху косата:
- рициново масло
- кокосово масло
- зехтин
- ябълков оцет
Използват се при масаж на скалпа.

Зеленчуковите сокове, полезни за косата:
- спанак
- люцерна
- маруля
- моркови

Формулата на успеха

Множество козметични марки, предлагат решение на проблема тънка коса. Често се случва да обещават повече, отколкото могат да постигнат. За такива случаи избирайте утвърдена марка, с добро име на пазара. А най-добре, се посъветвайте с професионалист, който да ви препоръча подходящ продукт. Важно е да знаете, че понякога са необходими месеци усилия, за да постигнете желания резултат.

Витамини и добавки

Косата се нуждае от:
- биотин – той представлява основна нужда за вашата коса
- витамините от В групата


Източник: kozmetikata.com


неделя, 13 септември 2009 г.

Кожата определя грима

Няма две жени с напълно еднаква кожа. Да не говорим, че състоянието й се променя от атмосферните условия, хранителния режим и здравословния статус. Използването на подходящи гримове спестява много проблеми и поддържа кожата в добра кондиция.

Основните типове кожа са мазна, суха, комбинирана, нормална и чувствителна. Всяка от тях има свои изисквания не само по отношение на бялата козметика, но и при избора на декоративна. И така, от какви продукти за грим се нуждаят отделните типове кожа?

Мазна кожа
Избирайте фон дьо тен без съдържание на мазнини, който да не запушва порите и да не омазнява кожата допълнително. Избягвайте ружа и сенките за очи с кремообразна консистенция, тъй като съдържат повече мазнини от прахообразните. Много скоро след нанасянето им започват да се слепват по клепачите. Пудрата трябва да матира кожата, да не запушва порите и да предпазва от агресивното въздействие на външните фактори. Особено важно при този тип кожа е гримът да се отстранява много внимателно всяка вечер, за да не се появяват пъпки и черни точки.

Суха кожа
Обратно на мазната, в този случай избирайте фон дьо тен, който овлажнява кожата и я прави гладка и еластична. Същото се отнася и за сенките за очи – кремообразните са най-подходящи. Очният грим обикновено „изчезва“ бързо върху сухите клепачи. Затова използвайте основа за очен грим, която ще направи грима ви по-дълготраен.

Комбинирана кожа
Най-добрият вариант за комбинираната кожа е да се използват 2 вида фон дьо тен с различна текстура – без мазнини за „Т-зоната“ (чело, нос и брадичка), за да изглежда матирана и овлажняващ фон дьо тен за страничните части на лицето, които са склонни към изсушаване. Баланс ви трябва и при сенките за очи – нито прекалено мазни, нито прекалено сухи. Също като мазната кожа е много важно да се почиства добре преди и след използване на грим.

Нормална кожа
Нормалната кожа се нуждае от лек, овлажняващ фон дьо тен, но е достатъчно благосклонна към всякакъв руж и сенки. Просто наблюдавайте нивото й на влажност, за да може да контролирате какъв грим да използвате – кремообразен или прахообразен.

Чувствителна кожа
Повечето козметични експерти препоръчват, ако сте с проблемна или чувствителна кожа, въобще да не посягате към чантичката с гримове. Но не е точно така. Тя също има нужда от защита от външни влияния. Търсете фон дьо тен, пудра и други продукти, съдържащи минерали. Те оставят кожата да диша, борят се с акнето и възпрепятстват развитието на бактерии.

Тенът на кожата избира грима
Тенът на кожата също е от значение при избора на грим. Тъмна или светла? С какъв цвят да я "украсите"?

Тъмна кожа
За да подчертаете тъмния си тен, използвайте цветове като светло розово или праскова. Гримът със силни пигменти е най-подходящ. Карамел, топло кафяво, златно и тъмно зелено около очите, а за устните – богати и драматични нюанси. По-тъмна кожа – по-тъмни устни! Затова опитайте червило във виолетово, бургунд или наситено червено. Ружът не бива да се натрапва - пастелни тонове в тъмно розово или слива.

Светла кожа
Колкото по-светла е кожата ви, толкова по-ярък изглежда гримът. Затова спазвайте принципа: „По-малкото е повече!“. Розовите нюанси са най-добрият вариант. На очите придавайте повече свежест. Сините и зелените очи изпъкват най-силно, очертани с очна линия, но вместо черна, по-добре изберете тъмно синя, виолетова, опушено зелена или сива. Ружът в розов нюанс е много по-подходящ от кафяво-оранжевата гама.


Източник: rozali.com


Разкрасяване на есен

Стриктно сте се грижили за кожата си през лятото? Браво. Но това не означава, че тя не е позагубила от блясъка, свежестта и еластичността си. Есента има двойна задача: да възстанови кожата от лятната агресия и да я подготви за суровата зима.



Една от най-сериозните щети, нанесени от лятото върху кожата, е дехидратацията. Излагането на силно слънце и сухият въздух в помещенията са най-честите причини за това. Сухата кожа е най-предразположена. В случая не става дума за дълбочинното обезводняване, което е в резултат на вътрешни проблеми и налага консултация със специалист, а за повърхностното. Външният признак е появата на гънки, разположени предимно по челото, носа, скулите и брадичката. Понякога цялото лице става на хармоника. Появата на тези гънки се съпровожда с неприятно чувство за опъване в процеса на почистване. С полагането на крема чувството изчезва, но се появява отново след разгримиране или през деня. Това сигнализира, че кремът не е адаптиран към кожата ви. Неблагоприятната последица е, че гънките може трайно да останат на лицето и да се превърнат в бръчки.

Какво да направите?
Като за начало спрете да се миете със сапун. Елиминирайте дори специалните сапуни за лице и лосионите със спирт. Ползвайте тоалетни млека за разгримиране, кремове или гелове. Изберете мек тонизиращ лосион, съобразен с вашия тип кожа.

Правете лека ексфолиация на кожата на лицето веднъж седмично, в продължение на един месец. След това – ако е необходимо, но не спирайте преди да установите трайно подобрение. Пилингът премахва мъртвите и запушени клетки от епидермиса, придава му свеж и подмладен вид. Независимо какъв тип кожа имате, на всеки 2-3 дни слагайте кремообразна хидратантна маска. Сутрин и вечер се мажете с хидратантен серум или с предпазващ и овлажняващ крем.

Въпреки богатото разнообразие от готови козметични продукти, през есенните месеци спокойно може да се доверим на природното изобилие. Предлагам няколко домашни маски, които чудесно се вписват в темата “есенно разкрасяване”:

Възстановяваща маска с царевица
Царевицата е с богато съдържание на фосфор и има свойството да възстановява застаряващата кожа. Маската се приготвя от зърна на сурова, млечна царевица. Те се смачкват и пресоват или се разбиват с пасатор. За суха кожа се прибавят 2 ч.л. зехтин, а при мазна царевичните смлени зърна се смесват с талк или бебешка пудра.

Подхранваща маска с моркови
Морковите са богат източник на витамин А, подхранват и подмладяват кожата. Маската се прави от настъргани моркови, 1 белтък, малко нишесте и 2 ч.л. зехтин.

Стягаща маска с грозде
Гроздето има вълшебен ефект върху кожата. Стяга, освежава, изглажда и подхранва с витамини. Няма по-лесна за приготвяне маска. Просто разделяте на 2 няколко зрънца грозде и намазвате лицето, като не пропускате шията и деколтето. Кожата е получила възможно най-полезната закуска.




Омекотяваща маска с тиквени семки
Тиквените семки в никакъв случай не са за изхвърляне, защото подхранват и омекотяват дори много суха кожа. Те се измиват, изсушават и смилат с пасатор. Маската се приготвя като към 2 ч.л. пюре от тиквени семки се добавя 1 ч.л. сметана.

Успокояваща маска с магданоз
Магданозът е известен с противовъзпалителните си свойства. Маската се приготвя от смлени листа на магданоз, 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. сметана.

С всички маски се стои около 15-20 минути. Само тази с магданоз не бива да се държи повече от 10 минути, тъй като оцветява.


Източник: rozali.com


Изправяне на косата

Не харесвате къдриците си? Искате права и гладка коса? Трудно ми е да ви разбера, но ще опитам да ви подкрепя. Запознайте се подробно с процедурата изправяне на косата. Въпреки че допускам, че я владеете до съвършенство.Колкото и дълбоко да сте навлезли в темата, винаги може да възникнат някои въпроси от първостепенно значение:

Как става изправянето на косата в домашни условия?
Процедурата започва с избор на подходящ изглаждащ продукт – фиксаторна пяна, гел, серум и/или лак за коса. Тези продукти не само изправят, но и защитават косата от вредното въздействие на сешоара и пресата за коса. Пяната за коса най-често се използва за подчертаване на къдриците, но е ефективна и при изглаждане, особено за придаване на обем на редките коси. Гелът за коса е подходящ най-вече за постигане на мокър ефект и за оформяне на отделни кичури. Серумът за коса е възможно най-добрият избор, тъй като хидратира и заздравява косата, още преди да сте я увредили с процеса на изправяне. Лакът за коса служи за фиксиране на прическата.

Изправяне на косата със сешоар и кръгла четка
Изглаждащият продукт се нанася на влажна коса, без корените. Задължително поставете приставката на сешоара, защото концентрира топлината и улеснява оформянето. Колкото по-дълга е косата ви, толкова по-дебела трябва да е четката. Разделете косата в горната част и закрепете кичурите с щипки. Започнете да сушите долната част на косата, като сресвате всеки кичур поотделно с кръглата четка. Изпъвайте от корените към краищата. Повторете процедурата и с горната част на косата до пълното й изправяне. Фиксирайте с малко лак за коса, защото ако прекалите ще се начупи.
Изправяне с преса за коса
Веднъж опитали пресата за коса, едва ли ще се върнете към изтощителното изправяне със сешоар и четка. Новите преси са с много висока защита, но въпреки това всички увреждат косата при прекалена и най-вече неправилна употреба.

Как да използвате правилно пресата за изправяне на коса?
1. Старателно разресвайте косата си преди да започнете с изправянето.
2. Разделяйте косата на малки кичури, за да стане по-гладка и лека.
3. Изтегляйте косата от корена към върха, прилагайки равен натиск.
4. Много е важно да поддържате пресата чиста, за да я ползвате по-дълго и да сте по-внимателни към косата си.

Какво представлява трайното изправяне на косата?
Трайното изправяне на косата всъщност трае около 3-5 месеца. Ако косата е гъста и тежка, може и по-кратко. Извършва се от професионалист във фризьорски салон. Използва се течност, подобна на къдрина, която се нанася върху цялата коса, а на отделните кичури се поставят пластинки, които опъват косъма за известно време. След като се свалят, косата вече е изправена. Разбира се, това е тежка процедура, която изсушава и уврежда косъма.

Ето няколко конкретни предложения за изправяне на косата:

* Преса за коса SHE MK4 розов керамично-турмалинов стайлър – 195 лв

Лекото, кръгло тяло е създадено, за да е лесно за употреба в малки ръце, с удобна дръжка, която ви дава повече контрол, докато създавате различни спирали, къдрици или абсолютно права коса.
Вграден микропроцесор
Инфрачервено затопляне с йонна технология
Подвижни керамично-турмалинови плоскости



* Преса за изправяне на коса HP4666 - SalonStraight Sonic от Philips – 129 лв

Притежава уникална иновационна технология – керамични плочи, които нежно вибрират. Така косата се разпределя равномерно между тях и всеки кичур получава точното количество топлина. Косата ви е зашеметяващо права за 30% по-малко време (в сравнение с модел HP4669).



* Шампоан за изправяне на косата Phytobrush shampoo от Phyto, 200 мл – 25 лв

За коса, която подлежи на изправяне – естествено къдрава или чуплива. Омекотяване на косата: акациев мед, богат на захари и витамини, розмарин (тонизира).
Подхранване на косата: пшенични протеини (възстановяват и подхранват). Защита на косата от агресивното действие на сешоара: термо-защитни агенти. Подготвя за употребата на сешоар, без риск от изсушаване на косата. Косата е мека и блестяща, без статично електричество.

* Балсам за изправяне на косата Phytodefrisant от Phyto, 100 мл – 25 лв

Нежно омекотяване: ферула (от семейството на копъра), хрян, градински чай (тонизират), растителна смола (хидратира). Без отмиване. Може да изсушите със сешоар след третиране с балсама. Хидратира, релаксира и омекотява косата, без химични съставки.



* Моделираща паста за моментално подхранване и оформяне от Avon, 150 мл – 8,90 лв

Предпазва косата от увреждащото въздействие на сешоара и намалява времето, необходимо за изсушаване с 30%.
Подхранва косъма и му придава плътност.
Има лека и нелепнеща формула.



* Изправящ серум Schauma Straight&Glossy от Schwarzkopf, 150 мл

С употребата единствено на сешоар, новият серум за изправяне приглажда структурата на косата, без да я утежнява – за до 24 часа по-права коса с великолепен бляскав вид.

* Лак за коса 3 Weather Taft от Schwarzkopf, 250 мл

С много силна фиксация, която осигурява гладка, права коса, без накъдряне за 24 часа.


Източник: rozali.com


петък, 11 септември 2009 г.

C VITAL Triple Protection

През 1995 г. Laboratorios ATACHE патентоват първият в Европа серум с витамин С – (продукт от серията C-VITAL) с моментално заглаждащо и минимизиращо бръчките действие.

Професионалната високоефективна програма за лице C-VITAL е подходяща за жени и мъже с проява на първи признаци на стареене на кожата, с девитализирана и отпусната кожа или като превантивна терапия.

Уникалността на програмата се дължи на синергичната комбинация от антиоксиданти - Vitamin C, Lipoic Acid и Vitamin E, с високо ефективна защита от свободни радикали и активните форми на кислорода (ROS), водещи до преждевремeнно стареене на кожата и фотостареене.

Силата на съставките:

Vitamin C - Водоразтворим антиоксидант
- Предотвратява стареенето на кожата като стимулира синтеза на колаген, активира обновяването на клетките, заглажда кожата и регулира синтеза на меланин.
- Vitamin C непрекъснато намалява с напредване на възрастта; по време на процеса на стареене на кожата се наблюдава намаляване на микроциркулацията, с последващо намаляване на снабдяването на клетките с хранителни вещества, оттук и с vitamin C.
- Vitamin C оказва изключително благоприятно въздействие върху кожата, намалява признаците на стареене и предотвратява появата им.
- Намалява увреждането на клетките, причинено от ултравиолетовите лъчи.
- Като резултат от терапията с Vitamin C, кожата придобива сияен вид и повишена еластичност, бръчките са намалени и стареенето на кожата е забавено.

Vitamin E - Маслоразтворим антиоксидант
- Vitamin E е биологичен протектор и мощен антиоксидант. Ефектът се мултиплицира, когато действа едновременно с други антиоксиданти. Осигурява добра защита срещу UV радиация. Доставянето на vitamin E в кожата има положителен ефект за намаляване на еритема (зачервяване) и чувствителността на кожата след излагане на UV лъчи.
- Vitamin E е ключов компонент на клетъчната структура - укрепва имунната система, предотвратява клетъчни дегенеративни процеси. Козметичните кремове с Vitamin E повишават микроциркулацията, подхранват кожата, подобряват еластичността и намаляват бръчките.Външното приложение на Vitamin E спомага за потискане на възпаленията и за бързо заличаване на белези. Противовъзпалителните свойства помагат на кожата за естествения процес на регенерация.

Alpha lipoic acid - Водо- и маслоразтворим антиоксидант
- Антиоксидант, който се синтезира от тялото, но се среща и в някои храни (картофи и червени меса). Подпомага възстановяването на витамините C и E от окислените им форми, и увеличава нивото на коензим Q10 (ubiquinone), който на свой ред възстановява Vitamin E.
- Възвръща свежестта и сияйния вид на кожата няколко дни след процедура, благодарение на повишената микроциркулация и клетъчен метаболизъм. Свива порите на кожата. Засилва функциите на естествената защитна бариера на кожата и предотвратява пигментирането ú, улеснява заздравяването на рани.

Професионалният пакет C-Vital е предназначен за 5 интензивни процедури и включва следните продукти:

1. Serum Vitamin C Pure Stable Серум със стабилизиран чист Vitamin С (5 шишенца х 4 ml)
2. Active Fluid Активен флуид (Lipoic Acid+Vitamin E) (5 шишенца х 4 ml)
3. Antioxidant Mask Антиоксидантна маска с Vitamin C + зелен чай (5 пакетчета х 30 g)
4. Compressed Facial Mask Маска за лице (таблетка), (5 броя)
5. Vitamin Complex Витаминен комплекс (флакон 110 ml и градуирана чаша)

Информация за специалистите от козметичните студия
(Процедура - стъпки и продължителност)

Честота на процедурите: Една терапия седмично.
Препоръчваме комбиниране на терапията C-VITAL с vital age RETINOL Високоефективна Anti-age терапия "Борба с бръчките"

1. Изсипете 20 ml от Vitamin C Complex в градуираната чаша.
2. Добавете част от съдържанието на шишенцето Serum Vitamin C Pure Stable и ръзбъркайте витаминния разтвор с шпатула.
3. Към разтвора добавете една таблетка Compressed Facial Mask, оставете витаминния разтвор да подейства върху нея докато се напои и стане гъвкава.
4. Докато маската за лице абсорбира витамините, почистете, тонизирайте и ексфолирайте лицето с продукти на Atachе, подходящи за съответния тип кожа.
5. Разпределете върху лицето и шията останалото количество от съдържанието на шишенцето Serum Vitamun C Pure до пълното му абсорбиране. (* Оставете малко количество от серума и го смесете с активен флуид като завършващ продукт.)
6. Извадете маската за лице от чашата. Внимателно разстелете върху лицето. С помощта на четка прилепете маската към лицето като мокрите четката в останалото количество от витаминния разтвор, докато се изразходи.
7. Оставете да действа 10 - 15 минути.
8. Междувременно подгответе Antioxidant Mask Vitamin C+Green Tea като следвате начина на приготвяне, описан на гърба на пакетчето – Прахообразната маска се изсипва в купа и се разбърква с бъркалка, за да се аерира. Добавят се 110 ml минерална вода и се разбърква с бъркалката до получаване на хомогенна смес.
9. Нанесете Antioxidant Mask Vitamin C+Green Tea с шпатула върху вече нанесената маска за лице. Изчакайте 15 и 20 минути.
10. Отстранете двете маски заедно и почистете остатъка с памучен тампон, напоен с тоник или вода.
11. Най-накрая нанесете съдържанието от шишенцето Active Fluid Lipoic Acid+Vitamin E върху лицето, шията и деколтето с нежни и успокояващи масажни движения, докато флуида напълно се абсорбира.

Продукти за домашна грижа:

Защитен антиоксидантен крем C-Vital
за много суха кожа – Дневен и/или нощен

Комбинира най-ефективните ингредиенти с антиоксидантно действие - Lipoic acid, Vitamin E и Vitamin C в комбинация с Glycolic acid – най-ефективната алфа-хидрокси киселина. Обогатен е с масло от жожоба. Подхранва и възстановява много суха кожа. Лека текстура, която бързо се абсорбира от кожата. С нежен аромат на жасмин.
Начин на употреба: Почистете и тонизирайте кожата с дегримьор и тоник на Atache, подходящи за съответния тип кожа. След това нанесете Защитен антиоксидантен дневен крем за много суха кожа с нежни кръгови масажни движения до пълното му абсорбиране.
Дерматологично тестван продукт.
Опаковка: 50 ml
Цена: 32,00 лв.

Защитен антиоксидантен крем C-Vital
за нормална/суха кожа – Дневен и/или нощен

Хидратиращ и антиоксидантен крем. Съдържа Vitamin C, Lipoic acid, Vitamin E и масло от жожоба. Кремът е с лека текстура и бързо се абсорбира от кожата. Възстановява влагосъдържанието на нормална кожа и кожа, склонна към изсушаване. Ускорява процесите на регенерация. Резултатът е копринено мека и гладка кожа. Съдържа слънцезащитни филтри.
Начин на употреба: Почистете и тонизирайте кожата с дегримьор и тоник на Atache, подходящи за съответния тип кожа. След това нанесете Защитен антиоксидантен дневен крем за нормална и суха кожа с нежни кръгови масажни движения до пълното му абсорбиране.
Дерматологично тестван продукт.
Опаковка: 50 ml
Цена: 32,00 лв.

Защитен антиоксидантен гел C-Vital
за мазна/комбинирана кожа – Дневен и/или нощен

Гел без маслени компоненти. Идеален за мазна и проблемна кожа. Овлажнява и защитава без да оставя мазна следа. Съдържа Lipoic acid, Vitamin C и Glycolic acid, която нежно ексфолира, матира и подобрява текстурата на кожата.
Начин на употреба: Почистете и тонизирайте кожата с дегримьор и тоник на Atache, подходящи за съответния тип кожа. След това нанесете Защитен антиоксидантен гел за мазна и комбинирана кожа с нежни кръгови масажни движения до пълното му абсорбиране.
Дерматологично тестван продукт.
Опаковка: 50 ml
Цена: 32,00 лв.

Биологичен антиоксидантен нощен протектор C-Vital
Дневен и/или нощен

C-Vital е първият биологичен протектор, който съдържа в състава си витамин С, витамин Е и Alpha-Lipoic Acid – най-мощната антиоксидантна молекула, според последните изследвания. Изключителната комбинация от активни компоненти осигурява тройна антиоксидантна защита за кожата. Емулсията е с приятна текстура, дерматологично тествана и подходяща за всеки тип кожа.
Ползи:
- Още след първите апликации се забелязва намаляване на фините мимически линии и бръчици.
- Ревитализира, подобрява вида на кожата и я прави стегната и гладка.
- Дарява мекота и сияен вид.
- Осигурява биологична защита на кожата срещу свободните радикали.
Начин на употреба: 2 дози Серум с витамин С + 3 дози Активен флуид се смесват на дланта на ръката до получаване на хомогенна смес.
След това се нанася на лицето и шията с равномерни масажни движения до пълно абсорбиране на продукта.
Препоръчва се използването на C-Vital всяка вечер на предварително почистена кожа.
Важно! Биологичният антиоксидантен нощен протектор е предназначен за едномесечна употреба. След като свърши количеството Vitamin C продължете да използвате Активния флуид до приключване на цялото количество, тъй като той доставя Lipoic acid и Vitamin E на кожата и поддържа Vitamin C активен.
Опаковка: Серум с витамин С – 15 ml; Активен флуид – 30 ml
Цена: 74,00 лв.

Мултивитаминен гел-крем за околоочен контур C-Vital
Дневен и/или нощен

Високо ефективен ултра лек гел-крем, който благодарение на изключителните си ингредиенти се бори с първите признаци на стареене без да предизвиква дразнене в зоната на околоочния контур. Действа в дълбочина като стимулира клетъчното обновяване, изглажда малките бръчици и мимически линии, намалява торбичките под очите и минимизира тъмните кръгове.
Anti-Age действие: beta-Glucan, Vitamin A (retinol) и Vitamin C (концентрат от портокал) намаляват признаците на стареене.
Стягащо действие: Благодарение на свойствата на Centella asiatica
Намалява тъмните кръгове и торбички под очите: Vitamin K, alpha-Bisabolol и Caffeine. Подобряват микроциркулацията, успокояват, активират, дренират.
Овлажняващо действие: Морски колаген, мощен хидратиращ агент.
Начин на употреба: Нанасяйте сутрин и вечер малко количество от гел-крема върху добре почистената кожа на околоочния контур, включително и горните клепачи, като използвате нежни движения.
Дерматологично тестван продукт.
Опаковка: 15 ml
Цена: 30,00 лв.

Серум със "светкавичен" ефект C-VITAL
Дневен и/или нощен

Интензивно действащ ревитализиращ продукт с изключителни свойства и дълготраен ефект. Дължи се на синергистичното действие на растителни активни съставки с хидратиращи и антиоксидантни свойства (сибирски женшен, екстракт от портокал, екстракт от Centella asiatica, хидролизиран соев протеин). Прилагането му 1-2 пъти седмично дарява мекота, жизненост и сияен вид на кожата. Минимизира бръчките и заглажда мимическите линии. Подходяща основа за грим, редуцира признаците на умора. Лицето бързо възвръща свежестта си. Висококонцентриран серум-гел, който ревитализира кожата благодарение на растителен комплекс.
Начин на употреба: Разклатете шишенцето и махнете защитната капачка. Нанесете серума. Съдържанието е достатъчно за 2-3 апликации.
Дерматологично тестван продукт.
За максимални резултати следвайте нашите препоръки:
- Отстранете грима; почистете и тонизирайте кожата.
- Направете пилинг.
- Нанесете C-Vital крем за съответния тип кожа и изчакайте до пълното му абсорбиране.
- Нанесете Серум със "светкавичен" ефект с нежен масаж равномерно върху лицето и шията. Движенията са отвътре навън.
- Желателно е лицето да остане спокойно да пълното абсорбиране на серума. Образува се тънък филм, който стяга кожата и прикрива бръчките в продължение на часове.
- След това може да нанесете грим с нежни потупващи движения.
Опаковка: 3 х 2 ml
Цена: 32,00 лв.

Източник: kozmetikata.com